Wie worden de opvolgers van de schakers van De Krullevaar. Dat wordt op woensdag 20 april bekend. Dan wordt het Hoogeveens kampioenschap schaken voor basisscholen gehouden.

De Krullevaar werd tweede jaar geleden kampioen.

De strijd vindt plaats in het gebouw Salawaku aan de Zuidwoldigerweg 7. Salawaku dient ook als het clubgebouw voor Schaakclub Hoogeveen. Het is inmiddels twee jaar geleden dat het vorige kampioenschap is geweest. De Krullevaar werd toen Hoogeveens Kampioen. De Drentse titelstrijd kon toen niet doorgaan vanwege corona. Dit keer gaat de winnaar in ieder geval de winnaar door naar de Noordelijke titelstrijd (van de provincies Drenthe en Groningen) dat op zaterdag 21 mei in Groningen wordt gehouden. Daar kunnen scholen zich weer plaatsen voor het NK op 11 en 18 juni in Gouda.

Voordat het zover is wordt er op 20 april dus om het Hoogeveens Kampioenschap gespeeld. De eerste partijen beginnen om 13.30 uur. De prijsuitreiking staat om 16.30 uur. Deelnemende teams moeten om 13.15 uur aanwezig zijn op de speellocatie. Aanmelden kan tot maandag 18 april via info@chessdreams.nl

De exacte opzet van het toernooi hangt af van het aantal inschrijvingen, maar er wordt gespeeld in teams van vier kinderen. Teams mogen reserve spelers meenemen en wisselen tijdens het toernooi. Wanneer scholen geen volledige teams op de been kunnen brengen kunnen er ook combinatieteams deelnemen. De organisatie heeft wat spelers achter de rug.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Jeroen Bottema van Schaakclub Hoogeveen, tel. 06-10026572.