Dit keer was het Osama Sadallah die de sterkste was in de ChessDreams Series. Na een nederlaag in de tweede ronde tegen Peter Boel wist hij sterkt terug te komen en het toernooi toch te winnen.

In de tweede ronde stond dus het topduel tussen Sadallah en Boel op het programma. Het werd een Benko-gambiet met Boel aan de zwarte stukken. Het werd geen lange partij. Nadat wit twee centrumpionnen was kwijtgeraakt gaf Sadallah op.

Kijk naar de partij tussen Sadallah en Boel:

Boel leek hiermee de eerste stap naar de toernooiwinst gezet te hebben, maar daar dachten Christiaan Mol (remise) en Marten Berghuis (winst) anders over. Tegen Mol begon Boel ijzersterk. Hij creëerde een vrijpion en had een winnende positie kunnen bereiken wanneer hij de juiste voorzetting had kunnen vinden, maar deze lag niet echt voor de hand. Nadat Boel de voorzetting niet vond verzandde de partij in remise.

Kijk naar de partij tussen Boel en Mol:

Een ronde later had Boel weer een voordeel tegen ditmaal Marten Berguis, maar Berghuis verdedigde goed. Toen Boel een paardenvork miste was de partij snel beslist in het voordeel van Berghuis.

Kijk naar de partij tussen Berghuis en Boel:

Sadallah had met een ronde te gaan een half punt voorsprong op zijn concurrenten. Bij winst was hij dus toernooiwinnaar. Marc Snuverink was zijn tegenstander. Snuverink opende niet met zijn vertrouwde Boedapester Gambiet, maar haalde het Koning Indisch van stal. Het ging echter al snel mis. Sadallah kreeg een mataanval op het bord en na 22 zetten stonden de matvarianten op het bord.

Kijk naar de partij tussen Sadallah en Snuverink:

Dit toernooi van de ChessDreams Series werd ook meer gestreams op Twitch. De uitzending is terug te vinden op: https://www.twitch.tv/videos/967811413

Het volgende toernooi is zondag om 14.00 uur. De link naar dit toernooi is: https://lichess.org/swiss/GHn7Q7RN