Peter Boel heeft een belangrijke stap gezet naar winst in het eindklassement van de ChessDreams Series. Hij won afgelopen zondag het voorlaatste toernooi, voor Andries Mellema. Die staat nu 7 punten achter in het algemeen klassement. Per toernooizege krijg je 10 punten.

Mellema moet zondag het laatste toernooi in de series winnen. Aan een derde plaats heeft Boel voldoende. Bij een vierde plaats van Boel volgt er een beslissingsmatch.

Bekijk de partij tussen Mellema en Boel:

Zondag werd alles in de laatste ronde beslist. Nadat Boel eerder remise had gespeeld tegen Benno de Jong en Mellema had verloren van Bert van der Marel, had Boel pole position. Het werd een spannende, gelijkgaande partij. In een versnelde Draak offerde Boel een kwaliteit. Dit offer is wel bekend, maar staat niet zo goed aangeschreven. Vervolgens ging de partij gelijk op. Beide spelers begingen wel enkele onnauwkeurigheden, maar dit mocht geen naam hebben. En zo stond er na 81 zetten zo weinig materiaal op het bord dat geen van de spelers de partij nog kon winnen.

Zondag om 14.00 uur is het laatste toernooi. De link van dit toernooi is:  https://lichess.org/swiss/6GWuzMwR

En ook dit toernooi wordt weer gestreamd op Twitch: www.twitch.tv/chessdreamstv