Iedereen krijgt zijn 15 minutes of fame zei kunstenaar Andy Warhol ooit. Ik had laatst 122 seconden of fame op Chess.com. Voor een volledige 2 minuten en 2 seconden werd de uitzending van ChessDreamsTV overgenomen in het verslag dat de website op Twitch deed van haar ArenaKings-toernooi.

Het was een bijzondere avond, waarbij ik regelmatig van spanning en verbazing van de stoel viel. Hoezo? ArenaKings is een reeks toernooien waar je alleen tegenstanders van je eigen niveau treft en alleen streamers in aanmerking komen voor prijzen. Een week eerder was ik al aangenaam verrast omdat ik de eerste was geworden in mijn ratinggroep en daarmee 100 dollar had gewonnen. Zoveel prijzengeld had ik nog nooit verdiend met schaken. Of beter gezegd, misschien wel verdient maar niet gekregen.

Kon het nog gekker? Ja, dus. Een week later speelde ik nog beter en had nog meer geluk. Van de 1700 spelers, stond ik op een gegeven moment 50ste. Ik werd helemaal gek, maar de avonturen waren nog niet voorbij. Op een gegeven moment stond ik op plaats 40, plaats 30, plaats 20 en zelf plaats 8. Uiteindelijk werd ik 15de en mocht de play-offs spelen. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Van schrik speelde ik een slechte eerste partij in de achtste finale en werd uitgeschakeld. Maar toch! Nu werd er 150 dollar op mijn pay-pallrekening begeschreven en bleek dat ChessDreamsTV de officiële uitzending van Chess.com had gehaald.

Dat waren mijn volledige 122 seconds of fame. Ik geef eerlijk toe. Het voelde lekker.

Daarna gaf mij een nieuwe uitdaging. Ik heb een filmpje gemonteerd met de hoogtepunten van de avond. Ook weer een supergaaf leerproces. Mijn allereerste filmpje is te zien via: