Christiaan Mol heeft zondag met gemak het toernooi in de ChessDreams Series gewonnen. Mol scoorde vijf winstpartijen. Daar kon niemand aan tippen.

Mol speelde dit keer een erg sterk toernooi en kreeg hier en daar wat hulp van zijn tegenstander. In de eerste ronde moest Mol tegen Arjan Schouteren. Het werd een spannende partij. Mol had vanaf het begin de druk er goed opstaan. Schouteren verdedigde echter stug. Hij leek met remise weg te komen toen hij toch bezweek onder de druk. Eerst ging zijn pionnenstelling naar de gallemiezen en daarna verloor hij twee pionnen.

Schouteren speelt hier de pion naar f4. Na pionnenruil beslist Th3 de partij.

In de tweede ronde was het Mol die moest verdedigen, nadat hij tegen Peter Boel ongunstig uit de opening was gekomen. Dit deed Mol uitstekend. Remise zou de enige logische uitkomst van de wedstrijd zijn geweest als Boel niet teveel had geprobeerd het eindspel toch te winnen. In de slotstelling ging Boel een pion verliezen en feliciteerde Mol met de overwinning. Het monster uit Silicon Valley gaf nog goede remisekansen voor Boel.

In de derde ronde wist Mol tegen Brian Nijdam een erg tactische stelling op het boord te toveren. Toen Nijdam misgreep wist Mol de partij simpel uit te tikken.

Wit offerde hier de toren met Txd5. Hij was ervan uitgedaan dat na Lxd5 hij met de dame terug kon pakken. De dame kon dan niet geslagen worden vanwege een matdreiging. Wat wit echter over het hoofd zag was dat de loper op f4 geslagen kon worden.

In de vierde ronde was het weer Mol die als eerste de druk opvoerde tegen Noël Koene. Koene dacht met een tactisch trucje onder deze druk uit te kunnen komen, maar Mol zag dat dit niet het geval was. Hij tikte de partij opnieuw met gemak uit.

Zwart slaat met de loper de pion op e4. Hij gaat ervan uit dat wit niet kan terugslaan moet de pion omdat deze gepend is. Wat zwart echter vergat was zit de toren gewoon een veld kan verzetten en dan is de loper van zwart opeens gepend.

Hoewel het toernooi al beslist was, wist Mol in de laatste ronde zijn vijfde overwinning van de dag te boeken door Mila Bottema te verslaan. Achter Mol volgde Boel en Nijdam op plaats twee en drie.

Zondag om 14.00 uur is het volgende toernooi in de ChessDreams Series. De link van dit toernooi is: https://lichess.org/swiss/BWmORqrl.