ChessDreams houdt dinsdag 20 oktober 2020 het eerste Twintig Dromen-toernooi. Het toernooi wordt op Lichess gehouden. Er worden 5 ronden van 10+5 gespeeld.

Een screenshot van Lichess.

Schaken maakt een enorme groei door tijdens de huidige corona-pandemie. Dat komt omdat het ‘spelletje’ op internet voor een groot deel hetzelfde is als achter een echt schaakbord. Nu veel schaakclubs hun deuren sluiten vanwege de gedeeltelijke lockdown gaat er nog meer op internet gespeeld worden. Daarom houdt ChessDreams dinsdag een toernooi op Lichess. Het is de bedoeling dat dit toernooi uitgroeit tot een serie toernooien.

De ChessDreams Chess Serie start dinsdag 20 oktober om 20.00 uur op Lichess. Het is een Zwitserstoernooi van 5 ronden met een bedenktijd van 10 minuten plus 5 seconden per zet. Tussen de ronden door is er een pauze van twee minuten.

Om deel te nemen aan het toernooi heeft men een gratis Lichess-account nodig.  Voor het toernooi moeten deelnemers eerst lid worden van de ChessDreams Club.  Wanneer dat is gelukt ziet men op de pagina van deze club een overzicht van aankomende toernooien en kan men meedoen door op ‘Neem Deel’ te klikken.

Vragen? Schroom niet om deze te stellen via info@chessdreams.nl