Dit keer geen spannend toernooi in de ChessDreams Series. FM Peter Boel wist het toernooi in de voorlaatste ronde al te beslissen. De basis voor deze toernooizege lag in de openingskeuze van Boel.

Het cruciale partij kwam in ronde 3. Boel trad met wit aan tegen Andries Mellema. Het werd dus een Franse partij. Hoewel Mellema gepokt en gemazeld is in deze opening wist Boel toch een onbekende variant voor de Hoogevener op het bord te toveren. Mellema koos het verkeerde plan. Met een krachtzet kon Boel vlak na de opening een stuk winnen en besliste daarmee de partij.

WIT SPEELT EN WINT EEN STUK

De oplossing is: 1. b4. Zwart moet nu de dekking van het paard op d4 opgeven. Na 1. …, Lxb4 2. Lxd4 is Dxd4 een blunder vanwege Lxh7+ met een aftrekaanval op de dame.

Met een overwinning in de vierde en voorlaatste ronde zou Boel al verzekerd zijn van toernooiwinst. Tegenstander was Brian Nijdam, die een week eerder het toernooi nog had gewonnen. Het werd een marathonpartij. Toch was het de opening die voor de beslissing zorgde. Nijdam startte daarin een aanval op de koning van Boel. Boel wist Nijdam terug te dringen. Zo erg zelfs dat Nijdam een kwaliteit moest geven. Vervolgens verdedigde Nijdam zich kranig. Het duurde tot de 69ste zet totdat Boel het punt en daarmee de toernooiwinst kon bijschrijven.

Volgende week zondag is er weer een toernooi in de ChessDreams Series. De link voor dit toernooi is: https://lichess.org/swiss/2hJ0lZCq